Opgericht in 1983 en nog steeds is er leven in de brouwerij! Door de jaren heen is er veel veranderd. Benieuwd? Lees over onze rijke geschiedenis, en ons heden!
1992- 1995
Overname Oranjeboom en Inbev. Dit betekende het einde van De Raaf. Inbev had ook Hoegaarden Wit, waardoor het voor hen niet rendabel was om de Witte Raaf nog te produceren.
1996
Geboorte van Brouwerij de Hemel! Ambachtelijk en lokaal bier. De stijlen en idealen blijven hetzelfde, maar de brouwerij is onafhankelijk, en lokaal georiënteerd. De Hemel voorziet Nijmegen en omstreken van lekker bier en wie wil, kan ons bezoeken.
1996 – 2000
Het was flink aanpoten om de brouwerij een nieuw leven in te blazen. Vanaf 2000 is er stabiele groei.
2020 – 2022
Dit was een moeilijke tijd voor De Hemel en brouwers in het algemeen. Noodgedwongen verkochten we meer via retail dan aan de horeca. Corona heeft de speciaal bier hype redelijk afgesloten. Speciaal bier is inmiddels normaal. Door jarenlange ervaring, vaste klandizie en natuurlijk lekker bier heeft de Hemel een plek in de wereld van speciaal bier.
1983
Geboorte van Brouwerij de Raaf, en daarmee sinds een lange tijd de eerste Nederlandse brouwerij die zich richt op speciaal bier. Opgericht door Herm Hegger in Heumen, een dorp in de buurt van Nijmegen.
Eind jaren 80
De Witte Raaf, het eerste Nederlandse witbier, populair in heel het land. In sommige biercafés hangt het plakkaat van de Witte Raaf nog.
2010
Vanuit de VS waaide de speciaal bier hype over naar Nederland. Overal in het land openden brouwerijen en men wisselde pils steeds vaker in voor speciaal bier. Ook voor onze brouwerij zorgde dat voor een enorme groei.
2016
Thieu, de zoon van Herm Hegger, nam de brouwerij over. Weer bleven de bierstijlen en idealen hetzelfde, maar nu met meer focus op de moderne tijd.
1983
Geboorte van Brouwerij de Raaf, en daarmee sinds een lange tijd de eerste Nederlandse brouwerij die zich richt op speciaal bier. Opgericht door Herm Hegger in Heumen, een dorp in de buurt van Nijmegen.
Eind jaren 80
De Witte Raaf, het eerste Nederlandse witbier, populair in heel het land. In sommige biercafés hangt het plakkaat van de Witte Raaf nog.
1992- 1995
Overname Oranjeboom en Inbev. Dit betekende het einde van De Raaf. Inbev had ook Hoegaarden Wit, waardoor het voor hen niet rendabel was om de Witte Raaf nog te produceren.
1996
Geboorte van Brouwerij de Hemel! Ambachtelijk en lokaal bier. De stijlen en idealen blijven hetzelfde, maar de brouwerij is onafhankelijk, en lokaal georiënteerd. De Hemel voorziet Nijmegen en omstreken van lekker bier en wie wil, kan ons bezoeken.
1996 – 2000
Het was flink aanpoten om de brouwerij een nieuw leven in te blazen. Vanaf 2000 is er stabiele groei.
2010
Vanuit de VS waaide de speciaal bier hype over naar Nederland. Overal in het land openden brouwerijen en men wisselde pils steeds vaker in voor speciaal bier. Ook voor onze brouwerij zorgde dat voor een enorme groei.
2016
Thieu, de zoon van Herm Hegger, nam de brouwerij over. Weer bleven de bierstijlen en idealen hetzelfde, maar nu met meer focus op de moderne tijd.
2020 – 2022
Dit was een moeilijke tijd voor De Hemel en brouwers in het algemeen. Noodgedwongen verkochten we meer via retail dan aan de horeca. Corona heeft de speciaal bier hype redelijk afgesloten. Speciaal bier is inmiddels normaal. Door jarenlange ervaring, vaste klandizie en natuurlijk lekker bier heeft de Hemel een plek in de wereld van speciaal bier.
1983 — 2024
Geschiedenis heeft ons gemaakt tot wat we nu zijn. Een kleinschalige, Nijmeegse brouwerij die staat voor smaakvolle bieren waar je er meer dan een van wil. De aankomende jaren willen we onafhankelijk blijven van grote partijen en financiers om ons eigen bier te blijven brouwen voor Nijmegen en omgeving. Met ons eigen team maken we Hemelse bieren op een manier waar wij zelf, onze omgeving en onze klanten vrolijk van worden. Proost!
ONTMOET ONS TEAM
En hun favoriete biertjes!
HENK
De brouwmeester, al meer dan 30 jaar in het vak! Verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze Hemelse bieren.
Naast bierbrouwen zaagt hij graag (grote) bomen om, en hij drinkt het liefst een Helse Engel.
TEUNTJE
Regelt alles voor bezoekers: geeft rondleidingen en verzorgt bierproeverijen, handelt reserveringen af, neemt de telefoon op, maakt roosters, en nog veel meer…
Onze Brabantse trots die drinkt het liefst Helse Engel (of eigenlijk het liefste gemengd met Serafijn)
TOM
Naast zijn eigenlijke werk als communicatie adviseur komt Tom ‘vooral omdat het zo leuk is’ regelmatig bij ons rondleidingen geven en onze bezoekers van een bierproeverij voorzien.
Hij houd van een Helse Engel.
LAURA
Als gids geeft ze rondleidingen door de brouwerij en verzorgt ze proeverijen. Zomers is ze ook regelmatig te vinden op de productievloer waarbij ze meehelpt met het brouwen. Dit alles is haar met de paplepel ingegoten door haar vader, brouwmeester Henk.
Je kan Laura blij maken met een Serafijn.
THIEU
Een van de brouwers, en de eigenaar van de brouwerij. Tweede generatie aan het roer van de brouwerij, hij heeft het brouwerij leven met de paplepel ingegoten gekregen.
Thieu houd van alle Hemelse bieren, maar als hij er één moet kiezen in het Eeuwige Jeugd.
XANDER
Brouwer en vertegenwoordiger van de brouwerij. Hij roert in de ketels, en onderhoud daarnaast het contact met onze vaste en nieuwe klanten.
Hij is het aanspreekpunt van de brouwerij, en drinkt het liefste een …..
SEBASTIAAN
Chef transport in de brouwerij. Is in het wild te zien in onze Hemelbus of met steekwagen vol fusten onderweg naar een café.
Drinkt graag Moenen.
HANNES
Hij weet meer over bier dan menig brouwer, maar hij is het niet (alleen thuis als hobbybrouwer). Maar gelukkig verteld hij er wel over als gids tijdens rondleidingen en proeverijen.
Serafijn is wat Hannes het liefste drinkt.
LAURENS
Een van de brouwers, oudgediende bij de Hemel. Hij brouwt als hij klaar is bij De Hemel gewoon verder in Malden bij zijn eigen brouwerij De Kobold.