kroonkurk vrij   kroonkurk vrijbezoek
Copyright 2023 - Custom text here
brouwerijbezoek

Kom kijken in De Hemel! De bieren, de mensen, het proces en de techniek. Alles wat de Hemel de Hemel maakt. Onder begeleiding van een gids of individueel het leven in de brouwerij ervaren. Aan de hand van teksten, foto's, films, machines en gereedschappen kun je zelf kennis maken met Brouwerij de Hemel. Je komt alles te weten over bier, maar ook het maken van azijn, mosterd, likeuren, jenever en bierbrand komt aan bod. Een uniek kijkje in de keuken van de oudste speciaalbier brouwerij van Nederland, gevestigd in een van de oudste panden van Nijmegen. Vanzelfsprekend gevolgd door een proeverij van onze bieren om de ervaring compleet te maken.

De brouwerij is op zaterdag en zondag open voor mensen die gewoon binnen komen lopen, en elke dag van de week op afspraak voor groepen. Ideaal als bedrijfsuitje, familiebezoek of vrijgezellenfeest.

Naast de brouwerij is ook ons kleine broertje Distilleerderij ANIMA te bezoeken voor een rondleiding met proeverij. Klink hier voor meer informatie.

Doe-het-zelf-tour

Voor kleine gezelschappen hebben wij in de brouwerij de 'doe-het-zelf- tour' ingericht. Kijk rond in de brouwerij en kom alles te weten over de het bedrijf en de producten die we maken via informatieborden, touchscreens met filmmateriaal, museumstukken, en natuurlijk de brouwinstallatie zelf. Er is altijd een van onze gidsen aanwezig die je binnen laat, vragen kan beantwoorden en natuurlijk een proeverij van 6 van onze bieren voor je inschenkt!

Openingstijden: zaterdag & zondag tussen 13.00 en 18:00 uur (houd rekening met 1,5-2 uur voor een bezoek inclusief proeverij). Klik hier om een reservering te plaatsen, of loop binnen en reserveer ter plekke. 

Toegangsprijs: € 13 per persoon, inclusief proeverij van 6 bieren. Borrelhapjes zijn ter plekke te bestellen.

Een doe-het-zelf-tour kan ook als kado gegeven worden, klik hier voor meer informatie.

Algemene informatie

Kijkglas

Groepsrondleiding

Voor groepen vanaf 10 personen adviseren we een rondleiding onder begeleiding van een gids. We sluiten af met een proeverij van 6 of 10 van onze huisgemaakte bieren.

Openingstijden
Alle dagen van de week, uitsluitend op afspraak. Aanvangstijd in overleg.

Varianten

 • Rondleiding met proeverij van 6 bieren.
  Ongeveer 1,5 uur voor €13,- per persoon met een minimum van €130,-
 • Rondleiding met proeverij van 10 bieren.
  Ongeveer 2,5 uur voor €17,50 per persoon met een minimum van €175,-
 • Bij de proeverij kunnen gemengde borrelhapjes geserveerd worden voor €6,00 per persoon
  met een minimum van €60,-


Klik hier om contact met ons op te nemen voor meer informatie of direct te reserveren.

Individueel bezoek

Individueel bezoek

Arrangementen

Een rondleiding is uitstekend te combineren met een andere activiteit. Brouwerij de Hemel werkt samen met enkele aanbieders van stadswandelingen en bier gerelateerde activiteiten in Nijmegen. Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen.

 

Stadswandeling of fietstocht Door Nijmegen

Door Nijmegen biedt diverse tochten aan, die allen te combineren zijn met een bezoek aan Brouwerij de Hemel.

Tijdens de traditionele rondleiding Nijmegen Oude Stad bezoek je plekken met de mooiste historische verhalen met af en toe een verrassend hoekje van Nijmegen.

Nijmegen tijdens WOII verhaalt over de oorlogsperiode in Nijmegen met natuurlijk het verhaal van het bombardement in 1944. Ook is het verhaal van de bevrijding onderdeel van deze wandeling die langs weidse uitzichten en oorlogsmonumenten voert.

Cecile biedt ook fietstochten aan; fietsen langs het heden en verleden van Nijmegen, langs historische plekken in de stad of door het nieuwe Nijmegen langs de oevers van de Waal en Spiegelwaal.

De rondleidingen duren 1,5 uur en kosten €95,-. De maximale groepsgrootte is 15 personen. Bekijk Cecile's rondleidingen en maak jou ideale combinatie met een bezoek aan Brouwerij de Hemel.

 

Sportproductions E-step tour & Rondleiding Brouwerij de Hemel

In dit arrangement ga je met de groep lekker rondtoeren op E-Steps van Sportproductions. Na afloop van deze tour wandelen jullie naar Brouwerij de Hemel om vervolgens een rondleiding door deze bierbrouwerij te krijgen en 6 huisgemaakte bieren te proeven. Een compleet nieuw en verrassend concept waarbij plezier met je groep voorop staat! Dit arrangement is te boeken in groepen van 8 tot 10 personen.

Wat krijg je tijdens het arrangement:

 • E-Step tour van 2 uur via Sportproductions
 • Rondleiding door Brouwerij de Hemel
 • Proeverij van 6 speciaal bieren

Klik hier om een reservering te plaatsen.

Afbeelding voor Briq

 

Stadswandeling Nijmegen

Bij Stadswandeling Nijmegen kun je terecht voor historische rondleidingen door het centrum van Nijmegen. Stadswandeling Nijmegen heeft een zeer breed en divers rondleidingaanbod verzorgt door gidsen die veelal werkzaam zijn als docent geschiedenis of historicus. De rondleidingen bevatten geen voorspelbare anekdotes en verhalen, maar wel bijzondere sprekende bronnen die op zorgvuldige wijze in historische context geplaatst worden.

De rondleidingen kosten €95,-. De maximale groepsgrootte is 30 personen. Voor het aanbod aan rondleidingen, meer informatie of het boeken van een rondleiding bezoek de website van Stadswandeling Nijmegen.

 

Bierproeven.nu

Brouwerij de Hemel werkt samen met Bierproeven.nu voor leuke en lekkere bier georiënteerde activiteiten die plaatsvinden buiten de brouwerij. Bierproeven.nu is gespecialiseerd in bierproeverijen en diverse leuke en gezellige bieractiviteiten voor jong en oud, ervaren of nieuwe bierdrinkers. Uiteraard worden tijdens deze proeverijen de bieren van Brouwerij de Hemel geproefd.

Er zijn veel mogelijkheden voor leuke bieractiviteiten zoals een biertour langs cafés in Nijmegen die begint en eindigt bij de Hemel, een bier en spijs proeverij, taptraining of een kookworkshop met bier. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Bierproeven.nu.

 

Rondleiding

f t g
© 2017 - BROUWERIJ DE HEMEL
Franseplaats 1, 6511 VS NIJMEGEN | 024-360 61 67 | info@brouwerijdehemel.nl