kroonkurk vrij   kroonkurk vrijbezoek
Copyright 2017 - Custom text here
actueel
 

Tweede pinsterdag open voor bezoek

Op tweede pinksterdag is de brouwerij een extra dagje geopend voor bezoekers. Net zoals op zaterdag en zondag is iedereen welkom voor een indiviueel bezoek!

De Hemel en Oldskool presenteren

Brouwerij de Hemel en Oldskool Brewery hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw bier: Speldt

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een bier gebrouwen met speltmout. Daarnaast is er ook tarwe- en gerstemout gebruikt, dit resulteert in een fris bier met 6% alcohol wat richting een witbier gaat. De Hemel en Oldskool hebben de middenweg gekozen tussen de verschillende brouwstijlen van de brouwerijen. Dat betekend volgens reinheitsgebot en een stukje hoppiger dan de meeste bieren van ons. Maar wel gebrouwen met de huisgist van De Hemel en zoals altijd een bier dat uitnodigt om een tweede glas te nemen.

Beperkt voorradig en enkel van tap, dus wees er snel bij.

Speldt

Het tweede bier in de serie 'Brouwers van De Hemel'

Het is tijd voor het tweede bier in de serie 'Brouwers van De Hemel'. Wederom hebben wij een van onze brouwers de vrije hand gegeven om zelf een bier te bedenken en brouwen. Ronald was deze keer aan de beurt en heeft gekozen voor een zware amber van 7,5% genaamd Belial. Ronald heeft voor dit bier veel donkere mouten gebruikt. Deze geven naast de diepe amber kleur ook een volle caramelsmaak die veel donkere mouten eigen is. Belial is daarnaast prettig gehopt en gebrouwen met onze huisgist.

Brouwerij de Hemel Masterclasses

De brouwers van De Hemel gaan vanaf eind april vier Masterclasses geven waarbij wordt ingegaan op de ingrediënten en technieken van het bierbrouwen. Elke sessie heeft een thema waar de brouwers van De Hemel hun kennis over delen. De verschillende soorten en manieren van gebruik van de ingrediënten komen aan bod. We doen een boekje open over de grote hoeveelheid bierstijlen en hun kenmerken. Nutteloze en nuttige feitjes worden van elkaar gescheiden.

 

De brouwers van De Hemel maken al sinds 1983 speciale bieren en willen deze kennis graag delen. De groeiende interesse in speciaalbier en het brouwersvak zorgen ervoor dat er steeds meer mensen zelf aan de slag gaan en thuis experimenteren met bier. Maar ook de gevorderde bierdrinker wil graag weten waar de smaken in het drankje vandaan komen.

 

Er is dus plaats voor een breed publiek bij de Masterclasses. Enige voorkennis van bier en het brouwproces is wel gewenst. De basiskennis van bier die bij de meeste rondleidingen door brouwerijen aan bod komt wordt overgeslagen. Hierdoor kan er dieper op de stof ingegaan worden. De sessies zijn bedoeld voor brouwers in wording, bier enthousiastelingen of hobbybrouwers die wat verder willen gaan dan het standaard verhaaltje.

 

De Masterclasses vinden plaats op de volgende zondagmiddagen:

30 april: Masterclass 1: Brouwen & Brouwapparatuur

14 mei: Masterclass 2: Gist

28 mei: Masterclass 3: Hop

11juni: Masterclass 4: Mout

De sessies beginnen om 14:00 en duren 2 keer 45 minuten met een pauze. Na afloop van elke sessie is er een borrel om na te praten. De Masterclasses kosten €17,50 per persoon per sessie of €60,- voor alle vier de sessies. Dit is inclusief koffie of thee bij aanvang en een glas bier in de pauze.

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Inschrijven kan doormiddel van een mailtje naar info@brouwerijdehemel.nl. Als je nog vragen hebt neem dan vooral contact met ons op. 

 

Avalon & Leliel

Vanaf heden zijn er twee nieuwe bieren van Brouwerij de Hemel verkrijgbaar!

 

Avalon

Avalon is een amber bier met 7,5% alcohol. Voor dit bier hebben UWE Cider en Brouwerij de Hemel de handen ineen geslagen onder de naam UWE Hemel. Naast de volle smaak van de donkere mouten en zachte hoptonen is het bier verrijkt met de smaak van betuwse appels. Geen zoete radler maar de bittere tonen en het zuurtje van de appels die ook de ciders van UWE zijn karakteristieke smaak geven. Het resultaat is een bier dat vol en stevig van smaak is maar toch ook fris en fruitig zodat het op het terras niet misstaat. Verkrijgbaar op tap & fles op verschillende plekken in de stad.

 

Leliel

Leliel is een Donkere Tripel met 8% alcohol. Een donkere variant van het bekende Belgische biertype tripel. Vol, moutig en donker. De donkere mouten zorgen voor een volle karamelsmaak met een licht gebrande bittere smaak. Exclusief verkijgbaar van tap in Brouwerscafé De Hemel.

cid 111E9781 B9F0 44EF BC05 6D1D4AB3FBB5SSG5 Serial1

Brouwerij de Hemel op TV!

Op 3 april waren wij te zien in het programma ‘Leven in de Brouwerij’ op NPO 2! Voor wie het gemist heeft is het hier terug te kijken. 

Actueel leven in de brouwerij

f t g
© 2017 - BROUWERIJ DE HEMEL
Franseplaats 1, 6511 VS NIJMEGEN | 024-360 61 67 | info@brouwerijdehemel.nl