kroonkurk vrij   kroonkurk vrijbezoek
Copyright 2018 - Custom text here
actueel
 

Parapluvius

Ons nieuwste bier, gebrouwen in samenwerking met Rainbeer en Green Capital Challenges. Een speciaal bier gebrouwen met regenwater. Naast het lessen van de dorst willen we bewustwording creëren voor de overlast van regenwater. 

De drie partijen die samenwerken bij de productie van Parapluvius hebben elk eigen kwaliteiten. Rainbeer is een van oorsprong Amsterdams bedrijf dat zich gespecialiseerd in regenwaterzuivering ter behoeve van bierbrouwen. De brouwers van De Hemel storten zich met dit water op het brouwen van het bier. En Green Capital Nijmegen ondersteund met de kennis van watermanagement en maakt gebruik van de verschillende kanalen die beschikbaar zijn om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap.

foto para website low res

De boodschap is dat Nijmegen in 2050 klimaatbestendig wil zijn: bestand tegen langdurige regenval, piekbuien, en

het bijhorende wateroverlast. Regenwater verdwijnt momenteel nog steeds voor het grootste deel in het riool. Dat belastend voor het riool, en natuurlijk zonde. Het kan immers ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het brouwen van bier.

Parapluvius moet de drinker dus aan het denken zetten op een ontspannen manier. Het is een blond tarwebier met 5,5% alcohol en een frisse kruidige smaak van zoethout en sinaasappelschil.

Op tap hier in de Commanderie bij Restaurant en Brouwerscafé de Hemel en de betere cafés in Nijmegen. En van fles verkrijgbaar via onze webshop. 

Sunna

Sunna is een zomerse White IPA. Brouwer Laurens is aan de slag gegaan met tarwemout en een witbierkruiden voor het zomerse effect. Een flinke lading Citra hop maakt het af.

Op tap hier in de Commanderie bij Restaurant en Brouwerscafé de Hemel, De Pelgrim en de betere cafés in Nijmegen. En op fles via onze webshop.

E 33 sunna

L.E.F.

Terug van weg geweest! Twee jaar geleden gebrouwen ter gelegenheid van het 25-jarig brouwerschap van onze brouwmeester Henk, en nu weer terug op tap en fles.

 

L.E.F. is een volmout tripel met 8,5% alcohol. Een stevig bier met volle zachte moutsmaken en een frisse hoptoon. Zoals een goede tripel betaamt goed in balans, ondanks het alcoholpercentage drinkt de L.E.F. gemakkelijk weg. Gebrouwen met De Hemel huisgist.

 

Op tap hier in de Commanderie bij Restaurant en Brouwerscafé de Hemel, De Pelgrim en de betere cafés in Nijmegen. En van fles verkrijgbaar in onze webshop en slijters in de stad.

lef foto

Distilleerderij ANIMA

Ons nieuwe kleine broertje Distilleerderij ANIMA! De gedistilleerde dranken van De Hemel gaan verder onder eigen naam.

Nieuw jasje, (deels) nieuwe recepten en dranken. Ook verkrijgbaar via de webshop. facebook logo 318 49940instagram social network logo of photo camera 318 64651

21231126 1374306815978466 3219766653755197175 n

Bierkaas van De Hemel

De borrel is een stukje Hemelser geworden. Neem nu een blokje kaas bij je biertje, kaas gemaakt met Nieuw Ligt van Brouwerij de Hemel!

Bij Kaasboerderij Mathijssen zijn ze aan de slag gegaan met bieren van De Hemel. Het resultaat is een rauwmelkse goudse kruimelzuivel kaas met Nieuw Ligt. Een pittige bierkaas die uitstekend smaakt met Grove Biermosterd en natuurlijk een glas bier.  

Vanaf heden te krijgen bij de brouwerij en Kaashandel de Wit.

kaas

Webshop Brouwerij de Hemel

Nooit meer sjouwen met je bier! Vanaf heden heeft Brouwerij de Hemel een heuse webshop waarin alle producten van de brouwerij aangeschaft kunnen worden. 

Neem hier een kijkje!

winkelwagen

f t g
© 2017 - BROUWERIJ DE HEMEL
Franseplaats 1, 6511 VS NIJMEGEN | 024-360 61 67 | info@brouwerijdehemel.nl