kroonkurk vrij   kroonkurk vrijbezoek
Copyright 2018 - Custom text here
actueel
 

Bokbieren

Men wordt gek, want het is weer bokbiertijd. Deze traditie groeit elk jaar weer verder uit tot een waar festijn van natuurlijk bieren, maar ook alle bijbehorende festivals, wandelingen, diners & tochten speciaal gewijdt aan dit donkere bier.

De Hemel heeft dit jaar twee bokbieren, Moenen en Oerbok.

bok foto 2018

Oerbok is een bok met 7% alcohol en een accent op het moutige karakter van de klassieke donkere bieren. Donkere mouten voor de ronde caramelsmaak en geroosterde tinten. Niet overdreven gehopt of zoet om dicht bij de oervorm van dit bier te blijven.

Moenen is een rookbok met 6,5% alcohol. Donkerrood van kleur met de diepe volle smaak van caramelmouten. Gebrouwen met gerookte mout voor een uitgesproken smaak. 

Beide bieren zijn op tap verkrijgbaar hier in de Commanderie bij Restaurant en Brouwerscafé de Hemel en De Pelgrim, en bij de betere cafés in Nijmegen. Van fles verkrijgbaar in onze webshop en slijters in de stad.

Parapluvius

Ons nieuwste bier, gebrouwen in samenwerking met Rainbeer en Green Capital Challenges. Een speciaal bier gebrouwen met regenwater. Naast het lessen van de dorst willen we bewustwording creëren voor de overlast van regenwater. 

De drie partijen die samenwerken bij de productie van Parapluvius hebben elk eigen kwaliteiten. Rainbeer is een van oorsprong Amsterdams bedrijf dat zich gespecialiseerd in regenwaterzuivering ter behoeve van bierbrouwen. De brouwers van De Hemel storten zich met dit water op het brouwen van het bier. En Green Capital Nijmegen ondersteund met de kennis van watermanagement en maakt gebruik van de verschillende kanalen die beschikbaar zijn om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap.

foto para website low res

De boodschap is dat Nijmegen in 2050 klimaatbestendig wil zijn: bestand tegen langdurige regenval, piekbuien, en

het bijhorende wateroverlast. Regenwater verdwijnt momenteel nog steeds voor het grootste deel in het riool. Dat belastend voor het riool, en natuurlijk zonde. Het kan immers ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het brouwen van bier.

Parapluvius moet de drinker dus aan het denken zetten op een ontspannen manier. Het is een blond tarwebier met 5,5% alcohol en een frisse kruidige smaak van zoethout en sinaasappelschil.

Op tap hier in de Commanderie bij Restaurant en Brouwerscafé de Hemel en de betere cafés in Nijmegen. En van fles verkrijgbaar via onze webshop. 

Distilleerderij ANIMA

Ons nieuwe kleine broertje Distilleerderij ANIMA! De gedistilleerde dranken van De Hemel gaan verder onder eigen naam.

Nieuw jasje, (deels) nieuwe recepten en dranken. Ook verkrijgbaar via de webshop. facebook logo 318 49940instagram social network logo of photo camera 318 64651

21231126 1374306815978466 3219766653755197175 n

Webshop Brouwerij de Hemel

Nooit meer sjouwen met je bier! Vanaf heden heeft Brouwerij de Hemel een heuse webshop waarin alle producten van de brouwerij aangeschaft kunnen worden. 

Neem hier een kijkje!

winkelwagen

f t g
© 2017 - BROUWERIJ DE HEMEL
Franseplaats 1, 6511 VS NIJMEGEN | 024-360 61 67 | info@brouwerijdehemel.nl